dinsdag 1 december 2009

Move over, Hannah Montana!

Een interview met Pauline Grossen, Belgiës jongste has-it-all
Photobucket
Toen ik dertien jaar was had ik een beugel en een vette huid. Pauline Grossen is ook dertien, model, actrice, prestentatrice en huppelt in binnen- en buitenland van de ene fantastische opdracht naar de andere. Ze schitterde in campagnes van ondermeer Mer du Nord, RiverWoods, Lee, Roxy en EDC en speelde mee in De Helaasheid Der Dingen, Buitenspel, Vermist, Spring en zowat elke grote Vlaamse serie. Een interview met onze jongste it-girl!

TP&PPP: Je bent met zoveel dingen bezig, maar als we je met één woord zouden moeten benoemen, wat zou je dan het liefst horen? Pauline het model? Pauline de actrice? Nog iets helemaal anders?
Pauline: Dat is heel moeilijk, want ik doe alles super graag. Maar toch liever Pauline de actrice, omdat je als actrice meer moet kunnen dan als model. Model zijn is gewoon ook zo relatief. Als je een goede make-up artist hebt, een super speciale outfit en een goede fotograaf dan kunnen véél meisjes model worden.
Je inbreng als model is, vind ik, echt beperkt: je bent niet echt speciaal tenzij je Kate Moss bent ofzo. Maar voor de rest weet toch niemand wie het model is in de Flair, de Libelle of zelfs de Elle en andere boekjes? Als actrice is het anders, daar sta je er alleen voor en moet je echt iets kunnen! Dat geeft dan ook meer fierheid en voldoening.

TP&PPP: Of je nu poseert, acteert of presenteert, je moet er altijd goed uitzien. Ben jij erg bezig met je uiterlijk? Zou je bij voorbeeld je prachtige lange haren kort laten knippen als dat nodig was voor een grote opdracht?
Pauline: Ik ben zoals iedereen bezig met mijn uiterlijk, maar niet overdreven. Ik loop er heel normaal bij, koop geen dure kleren en zie eruit zoals elke teenager. Wat mijn haar betreft: ik mocht eens in een Franse film meespelen (Survivre avec les loups) als ik mijn haar kort zou knippen. Ik heb dat geweigerd, en in plaats van een belangrijke rol kreeg ik toen maar een klein rolletje.
Ik wil niet alles doen om in een film mee te spelen of om op een foto te staan! Ik laat alles op mij afkomen, bel of mail zelf nooit naar agencies en ik ga ook nooit naar feestje in de hoop dat ze mij daar zien. Ik netwerk dus héél weinig, wat misschien niet zo goed is, omdat veel opdrachten nog altijd via netwerken en 'vriendjes' worden gegeven.

Photobucket
TP&PPP: Je was laatst te zien in de Helaasheid der Dingen, en daarvoor ook al in ondermeer Buitenspel van Jan Verheyen. Ik herinner me dat ik heel erg heb moeten huilen bij die laatste film, maar hoe voelt dat voor jou om een film te bekijken waarin je zelf meespeelt? Moet best raar zijn om jezelf op zo'n groot cinemascherm te zien!
Pauline: Toen ik mijzelf voor het eerst zag in Buitenspel vond ik dat enorm raar! Jezelf zo groot op het scherm zien is toch even wennen. Ik zag ook alleen maar de dingen die ik minder goed had gedaan. Nu, in De Helaasheid was dat al anders en was ik veel meer bezig met het acteren zelf. Het blijft natuurlijk raar om jezelf zo in de cinema te zien, maar het is ook wel héél leuk!

TP&PPP: Ik denk dat weinig meisjes van jouw leeftijd zoveel in contact komen met mode, stylisten, make-up artists en kappers... Heb je een paar fashion tips& tricks voor ons?
Pauline: Ik heb in feite weinig tips en tricks omdat ik net vind dat iedereen zichzelf moet zijn, ik heb een hekel aan copycats! Ik probeer altijd mijn eigen accenten te leggen in mijn kledij, kijken in welk genre je het beste past en daar dan ook voor gaan. Leuke kapsels, rare combinaties en het belangrijkste van alles: accessoires, die zorgen voor de final touch. Maar vooral: kopiëer niet de look van iemand anders, blijf jezelf en durf iets nieuws proberen!

TP&PPP:Je krijgt vast massa's (terechte!) complimentjes en leuke reacties... Maar er zijn waarschijnlijk ook mensen die jaloers of vervelend reageren, of anderen die alleen bevriend willen zijn omdat je bekend bent... Hoe ga je daarmee om? Of de mensen die fake facebooks oprichten onder jouw naam, stuur je hen dan een gepeperde scheldmail?
Pauline: Ik krijg inderdaad vaak leuke complimentjes, maar er bestaan ook heel vervelende mensen! Jaloezie is echt iets lelijks, dat heb ik al gemerkt! Meestal komt het dan van mensen die mij niet eens echt kennen, maar toch al met een 'oordeel' klaar staan.
Soms gaat het heel ver, en beginnen jaloerse modellen roddels te verspreiden. Ik kreeg ook al dreigmails! Onlangs was er ééntje die dreigde dat ik problemen zou krijgen als ik niet alle kids van Studio 100 van mijn facebook verwijderde. Vroeger had ik daarvoor zeker tranen van onbegrip gelaten, maar nu zeg ik foert tegen zulke mensen! Na dat mailtje heb ik net héél veel mensen van Studio 100 toegevoegd, en een beleefd maar duidelijk mailtje terug gestuurd dat de directie ervan zou horen als ik ook maar één slecht woord over mezelf zou opvangen bij Studio 100.
Er duiken ook voortdurend fake netlogs, facebooks en e-mailadressen op. Daar kan ik nog mee lachen en beschouw dat als een compliment, maar soms gaat het hier ook te ver! Iemand die onder mijn naam super grof deed tegen iedereen, om mij zwart te maken... Je ziet hoe je op internet ongestoord je gang kunt gaan als je iemand wil schaden.

TP&PPP: Je bent nu al jarenlang bezig met modellenwerk, bij heel erg goede en bekende fotografen... Aan welke shoots heb je de beste herinneringen? Of heb je ook foto's waarbij je denkt 'o jeeeee!'?
Pauline: Ik heb inderdaad al met veel verschillende fotografen gewerkt en het is bijna altijd even leuk ! Een heel leuke shoot was voor River Woods: mooie kleren , lieve mensen en toffe sfeer... Of een shootje voor Mobistar, in Bretagne, met super weer. We mochten daar overnachten met een hele bende kids, en we hebben toen enorm veel gelachen!
Waar ik het meest fier op ben is als ik mag werken met bekende buitenlandse fotografen zoals Michael McCabe, Yolanda Kingdon of onlangs in New York met Ludvik Herrera! Of toen een Grieks ontwerper mij contacteerde om zijn kleren te shooten, dat vond ik ook uitzonderlijk!
Maar het is ook niet altijd evident. Ik herinner mij een keer in januari, -3° buiten en ik moest ik een shortje en topje buiten poseren voor een barbecue party! Ik kan je verzekeren dat het 10 minuten shooten was en dan vlug naar binnen om weer op temperatuur te komen!

TP&PPP: Je hebt al een cv om steil van achterover te vallen, maar is er iets dat je nog eens absoluut wil doen? Je volgende grote droom?
Pauline: Ik wil zeker nog acteren, dus ik hoop dat ik nog eens gevraagd word voor een film of serie. Ook het presenteren, zoals toen bij JAM op vt4 vond ik echt iets voor mij. En tegen super speciale foto's zeg ik nooit nee, mijn voorkeur gaat naar uitzondelijke artistieke shoots waarbij echt een hele ploeg alles wilt geven. Ook wil ik meer in het buitenland shooten, maar dat gaat wel in orde komen want ik krijg best al veel opdrachten uit Londen en NY.

TP&PPP: We zullen er ongetwijfeld nog van horen!
Photobucket