donderdag 8 oktober 2009

madame Welch

Florence slaagde er gisteren in om samen met haar vijfkoppige Machine alle harten te veroveren in een uitverkochte – en overvolle – Orangerie. Maar liefst anderhalf uur lang zette Florence Welsh haar keel wagenwijd open: nog véél te kort als je het ons vraagt aangezien we er maar niet genoeg van kregen!

Opener ‘Bird Song’ deed de Botanique al meteen op haar grondvesten daveren: wat ’n stem! Het publiek was ook meteen in de perfecte stemming en de fans zongen met z’n allen ‘My Boy Builds Coffins’ mee. ‘Kiss With A Fist’ kent intussen echt iedereen al en wederom leken we Florence haar persoonlijke koor, ook al zingt zij op haar eentje luider (en beter) dan de hele Orangerie. Het is ons wel een groot mysterie hoe deze dame er in slaagt om al dansend zo luid te zingen en toch nog toonvast te blijven, maar op die vraag moeten we niet per se een antwoord hebben. Verrassing één van de avond was ‘Are You Hurting The One You Love’, de b-side van de Rabbit Heart-single: hartverwarmend!

Bandlid Bobby werd gefeliciteerd voor zijn verjaardag en speelde vervolgens samen met Florence een akoestische versie van ‘I’m Not Calling You A Liar’, naar onze bescheiden mening beter dan de uiteindelijke albumversie. ‘Hurricane Drunk’ begon tevens akoestisch maar halverwege het nummer sprong de hele band terug in actie: een eerste hoogtepunt van de avond (maar eigenlijk was de hele avond een opeenvolging van hoogtepunten). ‘Between Two Lungs’ was in één woord prachtig, stiekem hoorde je de hele Orangerie fluisterend meezingen bij ‘Dog Days Are Over’ en we hoopten gewoon met z’n allen dat het optreden nooit zou stoppen. ‘Howl’ was weer de ideale mogelijkheid voor Florence om alle registers nog eens open te zetten, en dat deed ze met alle plezier. Iedereen schudde z’n heupen op ‘Drumming Song’ en ‘Cosmic Love’ bezorgde vast heel erg veel mensen kippenvel, inclusief ons!

Verrassing twee van de avond: een cover. En niet zomaar een cover! Florence deed een korte versie van Fever Ray’s ‘If I Had A Heart’ en het bleek de perfecte intro te zijn voor ‘Blinding’. En wat een versie van ‘Blinding’, ongeloofelijk. Een outro van pakweg twee minuten deed de Machine schitteren, plus Florence zelf die zonder microfoon alle resterende energie uit haar lichaam schreeuwt: prachtig! ‘You’ve Got The Love’ bracht weer iedereen aan het zingen en bis-nummer Rabbit Heart (Raise It Up) bevestigde nog maar eens dat deze dame héél wat in haar mars heeft!

Een avond waar helemaal niets – maar dan ook niets! - op aan te merken valt, buiten dat we misschien graag nog ‘Girl With One Eye’ hadden gehoord. Helaas helaas, maar dat houden we tegoed voor een volgende keer dan! Als je de kans hebt om Florence and The Machine live aan het werk te zien, twijfel dan niet langer en koop nu je ticket, want je zal er anders alleen maar spijt van hebben!

ce soir: YACHT, in de Make Up Club (Gent)! dancing + dancing + singing + dancing + dancing (+ drinking).


zoenen, en nog een klein cadeautje :)

Florence and The Machine - You've Got The Love (Jamie xx re-work feat. The xx)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten